• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Zupa krem z białych warzyw

Bezglutenowa Kalafior Lato Pietruszka Por Seler Wegańska Ziemniaki Zupa

Zupa krem z białych warzyw

krem z bajkowej zagrody

Zupa krem z białych warzyw… idealna latem. Bardzo prosta w wykonaniu i wyśmienita w smaku.

Ten przepis otrzymałam od Pani Joli z Bajkowa Zagroda. 

Uwielbiam to miejsce ze względu na klimat, wege kuchnię i jogę. Właścicielka Kasia niesamowita osoba, od której można czerpać garściami. Bajkowa Zagroda słynie z warsztatów, które można znaleźć na FB Bajkowa Zagroda.

Jeżeli jesteś z okolic Radzymina polecam Ci zajęcia z Jogi Kundalinii, której ambasadorką i propagatorką w Polsce jest Agnieszka Maciąg.

Zupa krem z białych warzyw
 
Drukuj
Czas przygotowania
6 min
Czas gotowania
20 min
Czas całkowity
26 min
 
Składniki
  • 30 g masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 por
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 ziemniak
  • 300 g kalafiora
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • przyprawy: 1 łyżeczka startego imbiru, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Wykonanie
  1. W większym garnku na maśle, na małym ogniu, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, w międzyczasie dodać starty czosnek oraz pokrojoną na plasterki białą część pora.
  2. Dodać obraną i pokrojoną na plasterki pietruszkę, obranego i pokrojonego w kostkę selera i ziemniaka oraz różyczki kalafiora. Co chwilę mieszając smażyć przez ok. 1 - 2 minuty.
  3. Dodać bulion, doprawić solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową, zagotować na większym ogniu.
  4. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości warzyw przez ok. 15 minut.
  5. Zmiksować na krem blenderem, jeżeli zupa jest za gęsta wystarczy dolać bulionu.
  6. Podawać z prażonymi płatkami migdałowymi.
3.5.3208

Chwile uchwycone w Bajkowej Zagrodzie 🙂

Bajkowa ZagrodaBajkowa Zagroda

Podobne przepisy

  • Krem z batatów i kukurydzyKrem z batatów i kukurydzy
  • Wegańska grochowaWegańska grochowa
  • Kapuśniak warzywny z białej kapustyKapuśniak warzywny z białej kapusty
  • Zupa marokańska HariraZupa marokańska Harira


Leave a Comment

« Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!
SCHUDNIJ! Wystarczy, że zmienisz kolację na… »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in