• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Perfekcyjny bulion warzywny

Bezglutenowa Marchew Por Seler naciowy Wegańska Zupa

Perfekcyjny bulion warzywny

DSC_0233

Dziś perfekcyjny bulion warzywny na bazie lubczyku.
Nie chcę używać kostki rosołowej, która ma w sobie dużo soli i substancji których nie znam. Wolę przygotować bulion, który jest naturalny, pachnie warzywami i jest zdrowy. Ten bulion to baza do zup i innych dań. Ja dodaję cały pęczek lubczyku, więc bulion to afrodyzjak. W ludowych wierzeniach lubczyk miał niezwykłą magiczną moc miłosną. Stosowany był jako środek przywracający siły witalne i zwiększał potencję oraz libido, zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet.

Sprawdźcie zatem czy działa.

Ja dopiero zjadłam zupkę na jego bazie więc zaczekam, aż moce zaczną działać 🙂

Perfekcyjny bulion warzywny
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
2 godziny
Czas całkowity
2 godziny 10 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 1 cebula biała
  • 2 marchewki
  • pęczek selera naciowego
  • por
  • pęczek lubczyku świeżego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2l wody
Wykonanie
  1. Warzywa myjemy. Cebulę, marchew, seler i por kroimy na mniejsze części, ale nie na drobno.
  2. Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa i dodajemy pęczek lubczyku.
  3. Wlewamy wodę aby przykryła warzywa i dolewamy olej.
  4. Doprowadzamy do wrzenia i następnie na małym ogniu pod przykryciem gotujemy 2 godziny.
  5. Bulion przecedzamy.
3.5.3208

DSC_0227

Podobne przepisy

  • Wegańska grochowaWegańska grochowa
  • Krem z batatów i kukurydzyKrem z batatów i kukurydzy
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim styluMakaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Kapuśniak warzywny z białej kapustyKapuśniak warzywny z białej kapusty


Leave a Comment

« Zupa marokańska Harira
Pasta Adzuki »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in