• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Omlet na słodko, bezglutenowy.

Bezglutenowa Lato Śniadania Wegetariańska Wiosna

Omlet na słodko, bezglutenowy.

DSC_0099

Omlet na słodko w dodatku bezglutenowy. Bardzo smaczne śniadanie, które jest gotowe w 10 minut.

Omlet na słodko, bezglutenowy
 
Drukuj
Czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
6 min
Czas całkowity
8 min
 
Ilość porcji: 1
Składniki
  • jajka, 2 szt
  • szczypta soli
  • mąka ryżowa, 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • cukier puder, 2 łyżki
  • konfitura do podania
Wykonanie
  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Białka wraz z szczyptą soli ubij mikserem na sztywną pianę.
  3. Do białek dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy.
  4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wlewamy wymieszaną masę, smażymy na bardzo małym ogniu.
  5. Po 3–4 minutach delikatnie przewróć na drugą stronę.
  6. Smażymy jeszcze 2 minuty.
  7. Usmażony omlet przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem i dodajemy konfiturę.
3.5.3208

DSC_0127

Podobne przepisy

  • Omlet z szpinakiem i pomidorkamiOmlet z szpinakiem i pomidorkami
  • Jajecznica z oscypkiemJajecznica z oscypkiem
  • Jajecznica z szpinakiem i cebuląJajecznica z szpinakiem i cebulą
  • Placki z kaszy gryczanej wg Ewy ChodakowskiejPlacki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej


1 Comment

« Omlet z szpinakiem i pomidorkami
Kaszotto warzywne »

Comments

  1. Madzikk says

    12 stycznia 2020 at 11:34

    Brzmi smakowicie! Zaraz zabieram się za robienie! 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in