Omlet na słodko, bezglutenowy
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- jajka, 2 szt
- szczypta soli
- mąka ryżowa, 2 łyżki
- olej do smażenia
- cukier puder, 2 łyżki
- konfitura do podania
- Oddziel białka od żółtek.
- Białka wraz z szczyptą soli ubij mikserem na sztywną pianę.
- Do białek dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wlewamy wymieszaną masę, smażymy na bardzo małym ogniu.
- Po 3–4 minutach delikatnie przewróć na drugą stronę.
- Smażymy jeszcze 2 minuty.
- Usmażony omlet przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem i dodajemy konfiturę.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/omlet-na-slodko-bezglutenowy/
3.5.3208