• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Jajecznica z oscypkiem

Bezglutenowa Jesień Śniadania Wegetariańska

Jajecznica z oscypkiem

DSC_0671

Jajecznica, jeden z najprostszych przepisów, a jednak jadłam ich bardzo wiele i często jest za wodnista, lub za sucha.
Ja robię jajecznice z cebulką, a dziś prezentuję jajecznicę z cebulką i oscypkiem.
Jest kilka tajemnic jajecznicy.
Po pierwsze sól, warto ją dodać na cebulę już na samym początku, wtedy cebula szybciej staje się miękka.
Po drugie mieszanie, jak już wrzucimy jajka na patelnię, a dokładniej na cebulkę to czekamy około 30-40 sekund i dopiero mieszamy.
Po trzecie pieprz, to magiczny składnik, który nadaje ostrości.

Ja dziś przygotowałam wersję z oscypkiem, pachnie wędzonką i jest mokra. Spróbujcie.

Jajecznica z oscypkiem
 
Drukuj
Czas przygotowania
4 min
Czas gotowania
7 min
Czas całkowity
11 min
 
Ilość porcji: 1
Składniki
  • 1 cebula
  • 2 jaja od szczęśliwej kurki
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 3 łyżki oscypka - starty na tarce
  • sol i pieprz
Wykonanie
  1. Rozgrzej olej na patelni i dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
  2. Posól.
  3. Cebulę smażymy na średnim ogniu, aż będzie miękka (około 5 minut).
  4. Wrzucamy jajka na cebulę. Dodajemy oscypek i pieprz i czekamy około 30 sekund, aż jajko zacznie się ścinać. Mieszamy delikatnie. Jajka powinny być mokre, ale nie pływające. Ser powinien się roztopić.
3.5.3208

DSC_0677

Podobne przepisy

  • Omlet z szpinakiem i pomidorkamiOmlet z szpinakiem i pomidorkami
  • Omlet na słodko, bezglutenowy.Omlet na słodko, bezglutenowy.
  • Pasztet z cukinii Agnieszki MaciągPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg
  • Pasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiemPasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiem


Leave a Comment

« Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym
Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad. »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in