• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Kaszotto warzywne

Bezglutenowa Kalafior Marchew Obiad Wegańska Wiosna

Kaszotto warzywne

DSC_0145

Kaszotto warzywne czyli kasza i warzywa. Dziś niezwykle szybka i prosta wersja, ponieważ możecie do przepisu użyć mrożonych warzyw.

Ja jestem zwolennikiem, aby poza sezonem używać warzyw mrożonych, bo są one zbierane w sezonie i mają czasem więcej składników odżywczych, niż te które możemy kupić w markecie w sekcji Owoce i Warzywa.

Kaszoto warzywne
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
20 min
Czas całkowity
25 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • Szklanka suchej kaszy gryczanej (u mnie niepalona)
  • 1 łyżka oliwy extra
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • opakowanie mix warzyw mrożonych
  • ⅓ szklanki wody
  • 2 łyżki carry
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Kaszę gotujemy wcześniej według przepisu na opakowaniu.
  2. Na dużej patelni na oliwie lekko podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Następnie dodajemy warzywa mrożone i smażymy kilka minut, mieszając.
  3. Po ok 3 minutach dodajemy wodę i przyprawę carry. Dusimy pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą al dente (ok. 7-10 minut)
  4. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  5. Podajemy na ciepło.
3.5.3208

 

 

Podobne przepisy

  • Lekki wege bigos z kiszonej kapusty z grzybami. WYKWINTNY.Lekki wege bigos z kiszonej kapusty z grzybami. WYKWINTNY.
  • Młoda kapusta duszona w sosie pomidorowymMłoda kapusta duszona w sosie pomidorowym
  • Curry wegetariańskie z batatamiCurry wegetariańskie z batatami
  • Placki z kaszy gryczanej wg Ewy ChodakowskiejPlacki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej


Leave a Comment

« Omlet na słodko, bezglutenowy.
Koktajl pomarańczowo – cytrynowy. Orzeźwiający »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in