• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Marchew / Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej

Marchew Śniadania Wegetariańska Wiosna

Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej

SONY DSCPlacki z kaszy gryczanej z marchewką i słonecznikiem wg przepisu Ewy Chodakowskiej

Ciekawy przepis, który okazuje się zaskakująco smaczny, a przede wszystkim zdrowy 🙂

Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
20 min
 
Składniki
  • 176 g (1,6 dużej szt.) Marchew
  • 104 g (8 łyżek) Kasza gryczana
  • 192 g (3 szt.) Jaja kurze
  • 16 g (2 łyżki) Mąka pełnoziarnista
  • 2 łyżki - Nasiona słonecznika, dyni, chia, sezam lub
  • siemię lniane
  • 2 łyżki Olej
  • 2 łyżki Natka pietruszki, świeża lub suszona
  • Przyprawy
Wykonanie
  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
  2. Do kaszy dodaj słonecznik, startą na dużych oczkach marchewkę oraz posiekaną natkę pietruszki
  3. Wbij całe jajka i dosyp mąkę
  4. Całość dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli
  5. Dokładnie wymieszaj i smaż na niewielkiej ilości tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni z
  6. obu stron na rumiany kolor
  7. Podajemy z śmietaną
3.5.3208

SONY DSC

Podobne przepisy

  • Kaszotto warzywneKaszotto warzywne
  • Omlet z szpinakiem i pomidorkamiOmlet z szpinakiem i pomidorkami
  • Omlet na słodko, bezglutenowy.Omlet na słodko, bezglutenowy.
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA ThermomixPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix


Leave a Comment

« Smaki Dominikany, czyli co jeść w Raju
Ryż z jabłkami i cynamonem »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in