• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Posiłki / Desery / Grillowane brzoskwinie z brandy

Desery Jesień Lato Wegańska Wiosna Zima

Grillowane brzoskwinie z brandy

 

Jakie to proste i pyszne.

Potrzebujesz brzoskwinie, trochę brendy, laska wanilii i 15 minut na przygotowanie tego deseru.

Wypróbuj… zobacz jakie to proste 🙂

Grillowane brzoskwinie z brandy
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
6 min
Czas całkowity
16 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 6 dojrzałych brzoskwiń
  • 50 ml brendy
  • ½ pomarańczy
  • laska wanilii
  • 3 łyżki cukru
  • 2 świeże liście laurowe
  • kilka biszkoptów
Wykonanie
  1. Rozgrzej piekarnik z opcją grilla 240 stopni.
  2. Przekrój brzoskwinie na pół i umieść je w miseczce.
  3. Brzoskwinie skrop brandy, zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej i wyciśnij trochę soku pomarańczowego na brzoskwinie. Pomieszaj delikatnie.
  4. Przetnij wanilię na pół, zeskrob nasiona i dodaj do miski z cukrem, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
  5. Ułóż brzoskwinie na blaszce w jednej warstwie, przycięte stroną do góry.
  6. Posyp przygotowanym cukrem brzoskwinie, a następnie połóż liście laurowe i puste laski wanili.
  7. Umieść brzoskwinie w piekarniku na 5 do 6 minut lub do momentu, aż owoc będzie złoty i soki będą bulgotać.
  8. Rozłóż biszkopty, możesz kilka biszkoptów skruszyć i posypać.
3.5.3251

 

Podobne przepisy

  • Kulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowaKulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowa
  • Kokosowe kulki mocy. Mega.Kokosowe kulki mocy. Mega.
  • Wegetariański deser z owocami sezonowymiWegetariański deser z owocami sezonowymi
  • Bardzo szybkie babeczkiBardzo szybkie babeczki


Leave a Comment

« Proste ciasto z bitą śmietaną
Koronawirus grypa czy tylko przeziębienie. »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in