• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Kokosowe kulki mocy. Mega.

Bezglutenowa Desery Jesień Kokos Orzechy Wegetariańska

Kokosowe kulki mocy. Mega.

DSC_0303

Masz ochotę na coś słodkiego?
Dręczy Cię mały głód?
Szukasz zdrowej, pożywnej przekąski?
Dobrze trafiłeś. Te kulki są smaczne, zdrowe i bogate w składniki odżywcze.

Kokosowe kulki mocy. Mega.
 
Drukuj
Czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
Czas całkowity
15 min
 
Ilość porcji: 30 kulek
Składniki
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • ½ szklanki płatków żytnich
  • 50g orzechów brazylijskich
  • 2 łyżki kakao (prawdziwego)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
  • 2 łyżki amarantusa ekspresowego (opcjonalnie)
  • 4 duże figi suszone
  • ⅓ szklanki wody
  • ok. 1 szklanka wiórków do obtoczenia
Wykonanie
  1. Wiórki, płatki żytnie, orzechy mielimy na mąkę.
  2. Do miski wsypujemy zmielone składniki suche i dodajemy kakao, miód, olej kokosowy, amarantus.
  3. Figi i wodę blendujemy na gładką masę i dodajemy do pozostałych składników.
  4. Ugniatamy masę ręką, aby była kleista.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach. Odkładamy na talerz.
  6. Chłodzimy min. 3 godziny, najlepiej cała noc.
3.5.3208

DSC_0259 (3)

Podobne przepisy

  • Kulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowaKulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowa
  • Grillowane brzoskwinie z brandyGrillowane brzoskwinie z brandy
  • Lody orzechoweLody orzechowe
  • Deser z owocami i nasionami chiaDeser z owocami i nasionami chia


2 komentarze

« Sos winegret
Meksykańska tortilla czyli wege burrito »

Comments

  1. Ewa says

    15 lutego 2017 at 17:54

    Czy figi są konieczne ? Lub ewentualnie czym moge je zastąpić?

    Odpowiedz
    • Magda says

      15 lutego 2017 at 22:29

      Można, na przykład daktylami 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in