Grillowane brzoskwinie z brandy
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- 6 dojrzałych brzoskwiń
- 50 ml brendy
- ½ pomarańczy
- laska wanilii
- 3 łyżki cukru
- 2 świeże liście laurowe
- kilka biszkoptów
- Rozgrzej piekarnik z opcją grilla 240 stopni.
- Przekrój brzoskwinie na pół i umieść je w miseczce.
- Brzoskwinie skrop brandy, zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej i wyciśnij trochę soku pomarańczowego na brzoskwinie. Pomieszaj delikatnie.
- Przetnij wanilię na pół, zeskrob nasiona i dodaj do miski z cukrem, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
- Ułóż brzoskwinie na blaszce w jednej warstwie, przycięte stroną do góry.
- Posyp przygotowanym cukrem brzoskwinie, a następnie połóż liście laurowe i puste laski wanili.
- Umieść brzoskwinie w piekarniku na 5 do 6 minut lub do momentu, aż owoc będzie złoty i soki będą bulgotać.
- Rozłóż biszkopty, możesz kilka biszkoptów skruszyć i posypać.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/grillowane-brzoskwinie-z-brandy/
3.5.3251