Grillowane brzoskwinie z brandy
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • 6 dojrzałych brzoskwiń
  • 50 ml brendy
  • ½ pomarańczy
  • laska wanilii
  • 3 łyżki cukru
  • 2 świeże liście laurowe
  • kilka biszkoptów
Wykonanie
  1. Rozgrzej piekarnik z opcją grilla 240 stopni.
  2. Przekrój brzoskwinie na pół i umieść je w miseczce.
  3. Brzoskwinie skrop brandy, zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej i wyciśnij trochę soku pomarańczowego na brzoskwinie. Pomieszaj delikatnie.
  4. Przetnij wanilię na pół, zeskrob nasiona i dodaj do miski z cukrem, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
  5. Ułóż brzoskwinie na blaszce w jednej warstwie, przycięte stroną do góry.
  6. Posyp przygotowanym cukrem brzoskwinie, a następnie połóż liście laurowe i puste laski wanili.
  7. Umieść brzoskwinie w piekarniku na 5 do 6 minut lub do momentu, aż owoc będzie złoty i soki będą bulgotać.
  8. Rozłóż biszkopty, możesz kilka biszkoptów skruszyć i posypać.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/grillowane-brzoskwinie-z-brandy/