• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Awokado / GUACAMOLE

Awokado Dodatki Jesień Lato Śniadania Wegańska Wegetariańska Wiosna Zima

GUACAMOLE

 

Zaproponuję Wam dwie wersje tego przepisu.

Pierwsze to wersja podstawowa, druga z pomidorami rozszerzona, którą polecam .

GUACAMOLE
 
Drukuj
Składniki
  • 2-3 awokado
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • kilka łyżek soku z limonki
  • Wersja rozszerzona:
  • 4-5 pomidorów
  • 1 czerwone papryczki chilli
  • 1 cebula szalotka
  • 1 dobra garść świeżej kolendry
Wykonanie
  1. Awokado przetnij na pół, wyciągnij pestkę. Łyżką wyciągnij miąższ z środka. Rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, sól. Mieszamy i gotowe.
  2. Wersja rozszerzona: pokrój pomidory, szalotkę w drobną kostkę. Dodaj kolendrę. Wymieszaj dokładnie i gotowe
3.5.3251

 

 

 

 

Podobne przepisy

  • QUESADILLA warzywna z sosem guacamoleQUESADILLA warzywna z sosem guacamole
  • Krem do chleba: czekolada + orzechy + awokadoKrem do chleba: czekolada + orzechy + awokado
  • Pasztet żurawinowo-pistacjowyPasztet żurawinowo-pistacjowy
  • Chipsy buraczane z musem z ciecierzycyChipsy buraczane z musem z ciecierzycy


Leave a Comment

« Koronawirus grypa czy tylko przeziębienie.
QUESADILLA warzywna z sosem guacamole »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in