Sałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.
Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i gotowe.
Sałatka jest idealna do pracy, ale również możemy ją podać gościom na przyjęciu.
Sałatka z ryżem
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 2-4
Składniki
- 1 szklanka ryżu (u mnie brązowy)
- 3 ogórki kiszone
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 2-3 łyżki majonezu
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie
- Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
- Ogórki, paprykę, cebulę kroimy w kostkę.
- Po ostudzeniu ryżu do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.
- Sól i pieprz do smaku.
Michał Kucharski says
Nie trudny przepis a wygląda smakowicie!
Michał Kucharski says
Nie trudny przepis a wygląda smakowicie!
Paula says
Kocham ryż ale nie w salatkach 🙂