• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Posiłki / Kolacje / Sałatka z kaszą pęczak/bulgur

Kolacje Papryka Pietruszka Sałatki Wegetariańska Wiosna

Sałatka z kaszą pęczak/bulgur

 

sałatka pop

Za oknem jeszcze zimno, ale przyroda zaczyna budzić się do życia. Sałatka wiosenna z dużą ilością koperku to taki powiew świeżości w jeszcze chłodne dni.

Kaszę pęczak można zastąpić kaszą bulgur. Jedna i druga sprawdza się znakomicie.

Sałatka z kaszą pęczak/bulgur
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
30 min
Czas całkowity
40 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 1 szklanka kaszy pęczak lub kaszy bulgur
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 papryka czerwona
  • ⅓ opakowania sera feta
  • 1 łyżka majonezu
  • pęczek koperku
  • pieprz, sól
Wykonanie
  1. Kaszę gotujemy z przepisu na opakowaniu.
  2. Do wystudzonej kaszy dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, ser feta, posiekany koperek i majonez.
  3. Mieszamy delikatnie i doprawiamy do smaku.
3.5.3208

 

Podobne przepisy

  • Sałatka z ryżemSałatka z ryżem
  • Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonegoSurówka z białej kapusty i ogórka kiszonego
  • Sałatka z sosem truskawki/malinaSałatka z sosem truskawki/malina
  • Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad.Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad.


Leave a Comment

« Odchudzające smoothie jarmużowe
Zupa marokańska Harira »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in