• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Ogórki / Sałatka z ryżem

Ogórki Papryka Sałatki Wegetariańska Wiosna

Sałatka z ryżem

Sałatka z papryką, kukurydzą, ryżem

Sałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.

Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i gotowe.

Sałatka jest idealna do pracy, ale również możemy ją podać gościom na przyjęciu.

Sałatka z ryżem
 
Drukuj
Czas przygotowania
8 min
Czas gotowania
20 min
Czas całkowity
28 min
 
Ilość porcji: 2-4
Składniki
  • 1 szklanka ryżu (u mnie brązowy)
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku
Wykonanie
  1. Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
  2. Ogórki, paprykę, cebulę kroimy w kostkę.
  3. Po ostudzeniu ryżu do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.
  4. Sól i pieprz do smaku.
3.5.3208

 

Podobne przepisy

  • Sałatka z kaszą pęczak/bulgurSałatka z kaszą pęczak/bulgur
  • Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowymRyż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym
  • Sałatka z sosem truskawki/malinaSałatka z sosem truskawki/malina
  • Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad.Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad.


3 komentarze

« Woda smakowa – dla tych co nie lubią pić wody
Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów! »

Comments

  1. Michał Kucharski says

    28 maja 2018 at 05:19

    Nie trudny przepis a wygląda smakowicie!

    Odpowiedz
  2. Michał Kucharski says

    28 maja 2018 at 05:19

    Nie trudny przepis a wygląda smakowicie!

    Odpowiedz
  3. Paula says

    28 maja 2018 at 06:25

    Kocham ryż ale nie w salatkach 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in