• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!

Bezglutenowa Dodatki Wegańska Zima

Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!

patrycja2 (1 z 1)

Ryż na sypko z kurkumą i goździkami. Standardowo przepisy proponują ugotowanie ryżu, a następnie wrzucenie na patelnie i dodanie przypraw carry, kurkumę itd. Ja proponuję do gotującego się ryżu dodać przyprawy i efekt jest wow 🙂

Niezwykły aromat dodają goździki, to magiczny składnik, który zmieni Twój obiad na wyjątkowy.

Ryż wchłonie wodę i przyprawy, przez co ryż jest sypki, delikatny i gotowy do spożycia 🙂

 

 

Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!
 
Drukuj
Czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
13 min
Czas całkowity
15 min
 
Ilość porcji: 2-4
Składniki
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka kurkumy
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 gożdzików
Wykonanie
  1. Do garnka wsypujemy ryż , dodajemy wodę i przyprawy.
  2. Mieszamy. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na średnim ogniu 9 min.
  3. W czasie gotowania kilka razy mieszamy.
  4. Po 9 minutach ryż powinien wchłonąć wodę. Wyłączamy gaz i 2-3 minuty zostawiamy jeszcze pod przykryciem.
  5. Widelcem mieszamy, przez co ryż staje się sypki.
  6. Goździki wyciągamy i podajemy 🙂
3.5.3208


Chcesz otrzymywać przepisy na bieżąco?

Podaj maila i kliknij zapisz się 

 

Podobne przepisy

  • Zupa marokańska HariraZupa marokańska Harira
  • Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowymRyż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym
  • Sałatka z ryżemSałatka z ryżem
  • Wegetariański deser z owocami sezonowymiWegetariański deser z owocami sezonowymi


Leave a Comment

« Naleśniki z kaszy jaglanej. Bezglutenowe.
Kotleciki z tofu i pieczarek »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in