• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Wegetariański deser z owocami sezonowymi

Bezglutenowa Desery Kokos Lato Maliny Wegańska

Wegetariański deser z owocami sezonowymi

DSC_0524

Letni deser o smaku lata.

Dodaj takie owoce jakie masz pod ręką. Deser niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Należy tylko zaczekać, aż zgęstnieje, ale to już nie praca 🙂

Na zdjęciu może tego nie widać, ale mleczko kokosowe z spiruliną ma kolor delikatnie zielony, dlatego wybieraj kolor galaretki w kolorze czerwonym, pomarańczowym, będzie ładnie się komponować.

Deser z owocami sezonowymi.
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
Czas całkowity
10 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 500 ml. galaretki owocowej (u mnie bez żelatyny)
  • 1 mleczko kokosowe
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka spiruliny/młodego jęczmienia
  • 3 łyżki rodzynek
  • sezonowe owoce
Wykonanie
  1. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, wlej do 4 pucharków odstaw do lodówki do zgęstnienia.
  2. Do większej miski wlej mleczko kokosowe i dodaj syrop z agawy, spirulinę lub młody jęczmień. Mikserem miksuj około minuty, aż mleczko zgęstnieje i na koniec dodaj rodzynki. Mieszamy.
  3. Polej masę z mleczka na ostygniętą, zgęstniałą galaretkę.
  4. Udekoruj owocami, miętą, czekoladą itd.
3.5.3208

 

 

DSC_0504

Podobne przepisy

  • Deser z owocami i nasionami chiaDeser z owocami i nasionami chia
  • Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!
  • Kulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowaKulki mocy z rokitnikiem. Bomba witaminowa
  • Zupa marokańska HariraZupa marokańska Harira


Leave a Comment

« Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem
Makaron z cukinią i boczniakami »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in