• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Kotleciki z tofu i pieczarek

Bezglutenowa Obiad Pieczarki Pietruszka Wegetariańska Zima

Kotleciki z tofu i pieczarek

DSC_0672

Kotleciki z tofu i pieczarek czyli niedzielny wege obiad 🙂

Bardzo smaczne, wilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu 🙂 Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania 🙂

Propozycja podania:

⚪ Ryż na sypko

⚪ Mix sałat polany sosem winegret

4.0 from 1 reviews
Kotleciki z tofu i pieczarek
 
Drukuj
Czas przygotowania
1 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
11 min
 
Ilość porcji: Kotleciki z tofu i pieczarek
Recipe type: 2-4
Składniki
  • 1 kostka tofu naturalnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 15 obranych pieczarek
  • ½ cebuli białej
  • ⅓ szklanki płatków jaglanych
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól ziołowa do smaku
  • sól do smaku
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego/ pietruszki suszonej
  • olej kokosowego do smażenia
Wykonanie
  1. Tofu rozgnieść widelcem, dodać sos sojowy i odstawić na min. godzinę, aby tofu się zamarynowało.
  2. Pieczarki, cebulę kroimy w kostkę.
  3. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym dodaj pieczarki, cebulkę, czosnek. Smażymy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
  4. Odstawiamy do ostygnięcia.
  5. Po około godzinie mamy składniki gotowe - tofu zamarynowane i patelnia z pieczarkami przestygnieta
  6. Do miski dodajemy wszystkie składniki z przepisu i mieszamy ręką. Jeżeli kotleciki są zbyt mokre możemy dodać jeszcze płatków jaglanych.
  7. Smażymy aż do zarumienienia z obu stron.
3.5.3208

 

DSC_0682

 

Podobne przepisy

  • Zupa marokańska HariraZupa marokańska Harira
  • Wegańska grochowaWegańska grochowa
  • Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowymRyż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym
  • Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowymMakaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym


1 Comment

« Ryż na sypko z kurkumą. Ryż idealny!
Makaron ryżowy z warzywami. 15 minut! »

Comments

  1. Jasminnum says

    3 sierpnia 2017 at 19:46

    Kotleciki wyglądaja smakowicie, ale czas ich robienia… hmmm coś chyba za krótko☺

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in