• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Bez kategorii / Makaron z cukinią i boczniakami

Bez kategorii Cukinia Makarony Obiad Pomidory Wegańska Zima

Makaron z cukinią i boczniakami

dsc_0062

Bardzo prosty i szybki makaron. Smak niezwykle wyrazisty i zaskoczy niejedną osobę.

Świeży czosnek, mielony pieprz, odrobina słodyczy i mamy połączenie idealne 🙂

Śmiało próbujcie, 15 minut i obiad gotowy.

 

Makaron z cukinią i boczniakami
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
13 min
Czas całkowity
18 min
 
Składniki
  • 250g makaronu piórka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 200g pomidorków koktajlowych (w całości)
  • 1 cukinia duża
  • 5 boczniaków
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu teriyaki
  • sól
  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany)
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz
Wykonanie
  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pomidorki, cukinię pokrojoną w kostkę i boczniaki pokrojone w paseczki. Dodaj sos sojowy i teriyaki, sól i smaż wszystko 10-13 minut.
  3. Do makaronu dodaj sos, olej lniany, czosnek wyciśnięty przez praskę.
  4. Podawaj z świeżo zmielonym pieprzem.
3.5.3208

 

 

 

Podobne przepisy

  • Wegetariańskie spaghetti bologneseWegetariańskie spaghetti bolognese
  • Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiemMakaron z sosem pomidorowym i szpinakiem
  • Makaron z cukiniąMakaron z cukinią
  • Pasztet z cukinii Agnieszki MaciągPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg


Leave a Comment

« Wegetariański deser z owocami sezonowymi
Naleśniki z kaszy jaglanej. Bezglutenowe. »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in