• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem

Bezglutenowa Cukinia Lato Makarony Papryka Pomidory Szpinak Wegańska

Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem

DSC_0828

Makaron z warzywami i szpinakiem w wersji bezglutenowej, bo makaron jest z mąki kukurydzianej.

Danie szybkie w wykonaniu, wystarczy wrzucić warzywa na patelnię podsmażyć, zmiksować i prawie gotowe.

Warzywa nie muszą być zmiksowane na gładką masę, mogą być większe kawałki, to nic nie szkodzi.

Banalnie prosty przepis, który trudno żeby się nie udał!

Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
25 min
Czas całkowity
35 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 500g makaron (u mnie bezglutenowy)
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 papryki średnie
  • 1 cukinia
  • garść listków świeżego oregano
  • 1 łyżka kozieradki
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 500g passaty pomidorowej (u mnie Napoli)
  • garść szpinaku
  • pieprz, sól do smaku
Wykonanie
  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Na głęboką patelnię dodać olej kokosowy i krótko podsmażyć posiekaną cebulę oraz starty czosnek.
  3. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, a także listki oregano, kozieradkę i paprykę. Smażyć wszystko razem do miękkości warzyw czyli ok. 15 minut.
  4. Patelnię zdjąć z ognia i blenderem zmiksować ok. 1 minuta.
  5. Dodać do rozdrobnionych warzyw passatę pomidorową, szpinak i gotować na małym ogniu jeszcze kilka minut, na koniec doprawić solą i pieprzem.
  6. Podawać z makaronem.
3.5.3208

DSC_0810

 

Podobne przepisy

  • Leczo wegetariańskie. PYCHALeczo wegetariańskie. PYCHA
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim styluMakaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Meksykańska tortilla czyli wege burritoMeksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Makaron ryżowy z warzywami. 15 minut!Makaron ryżowy z warzywami. 15 minut!


Leave a Comment

« Pasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiem
Wegetariański deser z owocami sezonowymi »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in