Letni deser o smaku lata.
Dodaj takie owoce jakie masz pod ręką. Deser niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Należy tylko zaczekać, aż zgęstnieje, ale to już nie praca 🙂
Na zdjęciu może tego nie widać, ale mleczko kokosowe z spiruliną ma kolor delikatnie zielony, dlatego wybieraj kolor galaretki w kolorze czerwonym, pomarańczowym, będzie ładnie się komponować.
Deser z owocami sezonowymi.
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 4
Składniki
- 500 ml. galaretki owocowej (u mnie bez żelatyny)
- 1 mleczko kokosowe
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżka spiruliny/młodego jęczmienia
- 3 łyżki rodzynek
- sezonowe owoce
Wykonanie
- Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, wlej do 4 pucharków odstaw do lodówki do zgęstnienia.
- Do większej miski wlej mleczko kokosowe i dodaj syrop z agawy, spirulinę lub młody jęczmień. Mikserem miksuj około minuty, aż mleczko zgęstnieje i na koniec dodaj rodzynki. Mieszamy.
- Polej masę z mleczka na ostygniętą, zgęstniałą galaretkę.
- Udekoruj owocami, miętą, czekoladą itd.
Dodaj komentarz