• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Fasola / Pasta Adzuki

Fasola Jesień Kolacje Pomidory Wegańska

Pasta Adzuki

 

DSC_0045

Pasta z fasoli mało znanej w Polsce, ale warta jest aby o niej usłyszeć ponieważ ma wiele cennych składników i właściwości prozdrowotnych.

Bogata w białko, wapń, żelazo, potas, magnez. Odtruwa organizm, ale to co jest ciekawe i godne uwagi, że fasola ma właściwości odchudzające, które stymulują proces spalania tkanki tłuszczowej, zatem dłużej zachęcać już chyba nie trzeba, przepis poniżej.

Pasta Adzuki
 
Drukuj
Czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
1 godzina
Czas całkowity
1 godzina 15 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • szklanka fasoli adzuki
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ⅓ papryczki chili
  • 8 pomidorów suszonych z zalewy
  • zioła prowansalskie
  • 3 łyżki oleju
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie
  1. Fasolę moczymy dzień wcześniej gotujemy wg przepisu na opakowaniu ok godziny.
  2. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i chili. Podsmażamy kilka minut do miękkości.
  3. Do blendera wkładamy ugotowaną fasolę adzuki, pomidory, warzywa z patelni, dodajemy zioła, olej, cytrynę, sól, pieprz i blendujemy.
  4. Na koniec dodajemy musztardę i delikatnie mieszamy.
Uwagi
Pasta podajemy na chlebie, a na wierzch możemy dodać kiełki lub inne warzywa.
3.5.3208

DSC_0024

Podobne przepisy

  • Pasta do chleba z soczewicyPasta do chleba z soczewicy
  • Meksykańska tortilla czyli wege burritoMeksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Smalec z fasoli. Wegański.Smalec z fasoli. Wegański.
  • Pasztet z cukinii Agnieszki MaciągPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg


Leave a Comment

« Perfekcyjny bulion warzywny
Wegańska grochowa »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in