Makaron z cukinią i boczniakami
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • 250g makaronu piórka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 200g pomidorków koktajlowych (w całości)
  • 1 cukinia duża
  • 5 boczniaków
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu teriyaki
  • sól
  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany)
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz
Wykonanie
  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pomidorki, cukinię pokrojoną w kostkę i boczniaki pokrojone w paseczki. Dodaj sos sojowy i teriyaki, sól i smaż wszystko 10-13 minut.
  3. Do makaronu dodaj sos, olej lniany, czosnek wyciśnięty przez praskę.
  4. Podawaj z świeżo zmielonym pieprzem.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/makaron-z-cukinia-i-boczniakami/