• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Leczo wegetariańskie. PYCHA

Bezglutenowa Cukinia Jesień Obiad Papryka Pomidory Wegańska

Leczo wegetariańskie. PYCHA

DSC_0089

Leczo jest jednym z moich ulubionych przepisów. Robi się go szybko i zawsze wychodzi dobre. Ja proponuję Wam leczo w wersji ostrzejszej z groszkiem cukrowym, który świetnie się sprawdza i urozmaica tą potrawę.

Leczo wegetariańskie. PYCHA
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
20 min
Czas całkowity
25 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • papryczka chili
  • 2 małe cukinie
  • 2 papryki czerwona i żółta
  • 250g groszku cukrowego
  • 400g pomidorów z puszki w kawałkach
  • 250g passaty pomidorowej
  • ½ szklanki wody
  • 3 łyżki posiekanego świeżego oregano
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie
  1. Rozgrzewamy głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem.
  2. Wlewamy olej i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i chili. Smażymy około 5 minut.
  3. Następnie na patelnię dodajemy paprykę, cukinię pokrojone w grubą kostkę i groszek cukrowy w całości. Doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy pod przykryciem 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dość duży ogień.
  4. Po tym czasie zmniejszamy gaz, dodajemy pomidory, passatę, wodę, oregano i delikatnie mieszamy. Dusimy jeszcze 4-5 minut, na koniec dodajemy cukier, paprykę i jeszcze raz solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe!
3.5.3208

DSC_0078 - Kopia

Podobne przepisy

  • Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiemMakaron z sosem pomidorowym i szpinakiem
  • Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowymRyż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym
  • Meksykańska tortilla czyli wege burritoMeksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim styluMakaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu


Leave a Comment

« Makaron z cukinią
Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in