Bardzo prosty i szybki makaron. Smak niezwykle wyrazisty i zaskoczy niejedną osobę.
Świeży czosnek, mielony pieprz, odrobina słodyczy i mamy połączenie idealne 🙂
Śmiało próbujcie, 15 minut i obiad gotowy.
Makaron z cukinią i boczniakami
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Składniki
- 250g makaronu piórka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 200g pomidorków koktajlowych (w całości)
- 1 cukinia duża
- 5 boczniaków
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu teriyaki
- sól
- 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany)
- 2 ząbki czosnku
- świeżo mielony pieprz
Wykonanie
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej olej i dodaj pomidorki, cukinię pokrojoną w kostkę i boczniaki pokrojone w paseczki. Dodaj sos sojowy i teriyaki, sól i smaż wszystko 10-13 minut.
- Do makaronu dodaj sos, olej lniany, czosnek wyciśnięty przez praskę.
- Podawaj z świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj komentarz