• Kontakt
  • O mnie
    • 
    • 
    • 
    • 

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Bezglutenowa / Cukinia grillowana. POLECAM!

Bezglutenowa Cukinia Dodatki Jesień Kolacje Wegańska

Cukinia grillowana. POLECAM!

DSC_0137

Jaka ta cukinia jest dobra!

Polecam spróbujcie i napiszcie swoje recenzje. Przepis jest dostosowany do wykonania na grillu elektrycznym, ale można oczywiście go wykorzystać do standardowego grillowania. Czas wykonania będzie inny, tu musimy sprawdzać i czekać, aż cukinia będzie miękka, soczysta i wyśmienita :) Zaskoczycie znajomych smakiem i aromatem.

Cukinia poleca się na co dzień i od święta.

Cukinia grillowana. POLECAM!
 
Drukuj
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
30 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 2 średnie cukinie
  • ½ szklanki oleju
  • 3 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • mała papryczka chili
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Cukinie myjemy i kroimy na pół a potem jeszcze na pół. Z cukinii wycinamy miąższ.
  2. W miseczce przygotowujemy marynatę: olej, tymianek, czosnek i papryczka pokrojone na drobno.
  3. Solimy i pieprzymy cukinię a następnie polewamy marynatą i mieszamy aby każda cukinia była pokryta płynem.
  4. Odstawiamy na ok. 10-20 minut.
  5. Rozgrzewamy grill na średnią moc. Cukinię zaczynamy grillować z zielonej strony. Czas: 5 minut, przekręcamy na drugą stronę - kolejne 5 minut. Cukinia powinna być miękka ale nie rozpadająca się. Jeżeli są duże kawałki i cukinia jest twarda po 10 minutach przekręcamy jeszcze raz na zieloną stronę na 5 minut.
3.5.3208

DSC_0054

 

DSC_0108

Podobne przepisy

  • Pasta AdzukiPasta Adzuki
  • Leczo wegetariańskie. PYCHALeczo wegetariańskie. PYCHA
  • Pasztet z cukinii Agnieszki MaciągPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA ThermomixPasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix


Leave a Comment

« Koktajl banan + maliny. BEZ CUKRU!
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg
  • Co Cię ukąsiło – sprawdź! Co Cię ukąsiło – sprawdź!

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa bulion cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam smoothie soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2019 · Apetyt na zielone