• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Cukinia grillowana. POLECAM!

Bezglutenowa Cukinia Dodatki Jesień Kolacje Wegańska

Cukinia grillowana. POLECAM!

DSC_0137

Jaka ta cukinia jest dobra!

Polecam spróbujcie i napiszcie swoje recenzje. Przepis jest dostosowany do wykonania na grillu elektrycznym, ale można oczywiście go wykorzystać do standardowego grillowania. Czas wykonania będzie inny, tu musimy sprawdzać i czekać, aż cukinia będzie miękka, soczysta i wyśmienita 🙂 Zaskoczycie znajomych smakiem i aromatem.

Cukinia poleca się na co dzień i od święta.

Cukinia grillowana. POLECAM!
 
Drukuj
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
30 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 2 średnie cukinie
  • ½ szklanki oleju
  • 3 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • mała papryczka chili
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Cukinie myjemy i kroimy na pół a potem jeszcze na pół. Z cukinii wycinamy miąższ.
  2. W miseczce przygotowujemy marynatę: olej, tymianek, czosnek i papryczka pokrojone na drobno.
  3. Solimy i pieprzymy cukinię a następnie polewamy marynatą i mieszamy aby każda cukinia była pokryta płynem.
  4. Odstawiamy na ok. 10-20 minut.
  5. Rozgrzewamy grill na średnią moc. Cukinię zaczynamy grillować z zielonej strony. Czas: 5 minut, przekręcamy na drugą stronę - kolejne 5 minut. Cukinia powinna być miękka ale nie rozpadająca się. Jeżeli są duże kawałki i cukinia jest twarda po 10 minutach przekręcamy jeszcze raz na zieloną stronę na 5 minut.
3.5.3208

DSC_0054

 

DSC_0108

Podobne przepisy

  • Grillowane warzywaGrillowane warzywa
  • Pasta AdzukiPasta Adzuki
  • Leczo wegetariańskie. PYCHALeczo wegetariańskie. PYCHA
  • Ziemniaki z grilla z czosnkiem. IDEALNE.Ziemniaki z grilla z czosnkiem. IDEALNE.


Leave a Comment

« Koktajl banan + maliny. BEZ CUKRU!
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in