• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Krem z dyni. Najlepszy! Wersja Thermomix.

Bezglutenowa Dynia Jesień Wegańska Zima Zupa

Krem z dyni. Najlepszy! Wersja Thermomix.

Hokkaido pumpkin soup in a white ceramic bowl with toasted bread

Zupa krem z dyni. W swoim smaku delikatna, ale dodając odrobinę chili nadamy jej ostrości i wyrazistości. Krem idealny na jesień i zimę, rozgrzewa i syci. Warto dodać do ulubionych i zachwycić znajomych i rodzinę.

Dziś wersja na thermomix.

Krem smakuje najlepiej na drugi dzień. Podajemy z grzankami lub śmietaną.

5.0 from 1 reviews
Krem z dyni. Najlepszy! Wersja TM.
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
17 min
Czas całkowity
27 min
 
Ilość porcji: 4
Składniki
  • 1 mała cebula pokrojona na ćwiartki
  • 2 ząbeki czosnku
  • kawałek 1 cm imbiru
  • chili (świeże lub suszone) według uznania
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g obranej i pokrojonej dyni
  • jedna kolba kukurydzy (ziarna) lub puszka kukurydzy
  • 800 g bulionu warzywnego
  • przyprawa uniwersalna
  • 1 łyżeczka kozieradki (opcjonalnie)
  • 1 łyżka płatków papryki czerwonej suszonej lub papryki słodkiej
  • szczypta soli
Wykonanie
  1. Cebulę, czosnek, imbir i świeże chili włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić 5 s/obr. 6.
  2. Dodać oliwę i dusić 3 min temperatura 100stopni/obr. 2.
  3. Dodać pokrojoną dynię, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
  4. Dodać kukurydzę.
  5. Dodać bulion i pozostałe przyprawy.
  6. Gotować 17 min/100°C/obr. 2.
  7. Zmiksować 30 s. zwiększając obroty z 1 do 8.
3.5.3208


 

Podobne przepisy

  • Muffiny dyniowe z mąki pęłnoziarnistejMuffiny dyniowe z mąki pęłnoziarnistej
  • Kapuśniak warzywny z białej kapustyKapuśniak warzywny z białej kapusty
  • Zupa marokańska HariraZupa marokańska Harira
  • Wegańska grochowaWegańska grochowa


1 Comment

« Naturalny antybiotyk z domowej apteczki
Jakie jajka wybrać? »

Comments

  1. Karolina says

    31 października 2018 at 19:50

    Zupę z dyni robiłam zawsze z samej dyni hokkaido, ale weźmiemy się za wersję z kukurydzą <3 U nas dzieci bardzo lubią zupy krem

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in