• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Grillowane warzywa

Bezglutenowa Cukinia Dodatki Kolacje Lato Pieczarki Wegańska Wegetariańska Wiosna

Grillowane warzywa

Propozycja grillowa na lato.

Dodatek idealny i bardzo szybki w przygotowaniu.

Wystarczy 15 minut i Twoja kolacja nabierze nowego charakteru 🙂

Grillowane warzywa
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
15 min
Czas całkowity
20 min
 
Składniki
  • 1 średnia zielona cukinia pokrojona w grubsze plastry
  • 10 małych grzybów: pieczarki brązowe lub białe
  • groszek cukrowy
  • papryka czerowna
  • ½ dużej cebuli pokrojonej w plasterki
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub przypraw do smaku
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu lub do smaku
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
Wykonanie
  1. Rozgrzej grill w piekarniku 230 stopni. (może być grill tradycyjny)
  2. Umieść wszystkie pokrojone warzywa w dużej misce.
  3. W małej misce lub miarce wymieszaj: oliwę, ocet i przyprawy.
  4. Skrop marynatą pokrojone warzywa. Marynować 10 minut w temperaturze pokojowej.
  5. Umieść wszystkie warzywa w piekarniku, lub na grillu.
  6. Grilluj 10 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, podrzucając kilka razy, aby zapewnić równomierne grillowanie.
  7. Przenieś na talerz i udekoruj świeżą natką pietruszki, szczypiorkiem.
3.5.3251

 

Podobne przepisy

  • Cukinia grillowana. POLECAM!Cukinia grillowana. POLECAM!
  • Ziemniaki z grilla z czosnkiem. IDEALNE.Ziemniaki z grilla z czosnkiem. IDEALNE.
  • Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkamiPierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami
  • Wegetariańskie spaghetti bologneseWegetariańskie spaghetti bolognese


Leave a Comment

« Pasztet żurawinowo-pistacjowy
Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in