• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dodatki / Smalec z fasoli. Wegański.

Dodatki Fasola Jesień Kolacje Lato Śniadania Wegańska Wegetariańska Wiosna Zima

Smalec z fasoli. Wegański.

Smalec z fasoli. Bardzo prosty i jednocześnie wyjątkowo smaczny.

Polecam, aby poleżał min 1 dzień wtedy nabiera smaku i zapachu “prawdziwego” smalcu

Smalec z fasoli
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
20 min
 
Składniki
  • 1 puszka 400 g białej fasoli lub 250 g fasoli ugotowanej
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • sól i pieprz
  • 1-2 łyżeczki suszonego majeranku
  • opcjonalnie: pokrojone w kosteczkę ½ jabłka
Wykonanie
  1. Fasolę odcedzić zachowując kilka łyżek zalewy.
  2. Cebulę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię. Dodajemy olej i podsmażamy cebulę ( co chwile mieszając) ok 10 minut. Cebulę solimy w trakcie smażenia.
  3. Do fasoli dodajemy cebulę i rozgniatamy kopystką lub widelcem ( nie używamy blendera). Jak będzie za suche, dodajemy zalewę i jeszcze kilka olej
  4. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Opcjonalnie można dodać jabłko pokrojone w kostkę.
  5. Smalec smakuje idealnie na chrupiącym chlebie wraz z ogórkiem kiszonym.
3.5.3251

 

Podobne przepisy

  • Pasta AdzukiPasta Adzuki
  • Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM.Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM.
  • Meksykańska tortilla czyli wege burritoMeksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet żurawinowo-pistacjowyPasztet żurawinowo-pistacjowy


Leave a Comment

« QUESADILLA warzywna z sosem guacamole
Pasztet żurawinowo-pistacjowy »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 · Apetyt na zielone

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in