Ostatnio szukam ciekawych miejsc z opcją wegańskiego jedzenia i tak trafiłam do uroczego miejsca na mapie Polski 🙂
Figlarnia to domki na drzewie, cisza, spokój, natura, wspaniały klimat i fantastyczne jedzenie… Szef Kuchni Patryk wyczaruje dania pod potrzeby klienta. Ja wymyśliłam sobie, że dania mają być wegańskie i w dodatku bezglutenowe 🙂 Co jak się domyślacie, większości Kucharzy przeraża i okazuje się problemem. Tu otrzymałam jedzenie różnorodne, smaczne, kolorowe i na naturalnych przyprawach, bez dodatkowych wspomagaczy smaku.
Dostałam przepisy i chcę się z Wami podzielić. Dziś na pierwszy ogień idzie sałatka z sosem który możemy zrobić z owoców sezonowych: truskawki, maliny, porzeczki. Sałatka jest wyśmienita, niebo w gębie, a tylko 3 składniki w sosie.
Miejsce polecam całym sercem i otwórzcie się na smaki Szefa Kuchni, które Was zaskoczą 🙂
- Mix sałat
- 5 pomidorów suszonych
- Kolorowe warzywa- pomidory, ogórki, papryka, pomidorki koktajlowe, bób itd
- Jabłko pokrojone na ćwiartki
- Oliwki
- Garść truskawek, malin, porzeczek
- 50ml oliwy z oliwek
- 50ml wina białego
- Sałatę mieszamy z pomidorami, warzywami, oliwkami, jabłkiem.
- Przygotowujemy sos: Blendujemy na gładką masę owoce, oliwę i wino.
- Polewamy warzywa przygotowane już na talerzu -sosem .
Patrycja Story says
WOW wygląda pysznie <3