• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Sałatka z sosem truskawki/malina

Bezglutenowa Jabłka Kolacje Lato Maliny Ogórki Papryka Pomidory Sałatki truskawki Wegańska

Sałatka z sosem truskawki/malina

Figlarnia (7)

Ostatnio szukam ciekawych miejsc z opcją wegańskiego jedzenia i tak trafiłam do uroczego miejsca na mapie Polski 🙂

Figlarnia to domki na drzewie, cisza, spokój, natura, wspaniały klimat i fantastyczne jedzenie… Szef Kuchni Patryk wyczaruje dania pod potrzeby klienta. Ja wymyśliłam sobie, że dania mają być wegańskie i w dodatku bezglutenowe 🙂 Co jak się domyślacie, większości Kucharzy przeraża i okazuje się problemem. Tu otrzymałam jedzenie różnorodne, smaczne, kolorowe i na naturalnych przyprawach, bez dodatkowych wspomagaczy smaku.

Dostałam przepisy i chcę się z Wami podzielić. Dziś na pierwszy ogień idzie sałatka z sosem który możemy zrobić z owoców sezonowych: truskawki, maliny, porzeczki. Sałatka jest wyśmienita, niebo w gębie, a tylko 3 składniki w sosie.

Miejsce polecam całym sercem i otwórzcie się na smaki Szefa Kuchni, które Was zaskoczą 🙂

Sałatka z sosem truskawki/malina
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
Czas całkowity
5 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • Mix sałat
  • 5 pomidorów suszonych
  • Kolorowe warzywa- pomidory, ogórki, papryka, pomidorki koktajlowe, bób itd
  • Jabłko pokrojone na ćwiartki
  • Oliwki
  • Garść truskawek, malin, porzeczek
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 50ml wina białego
Wykonanie
  1. Sałatę mieszamy z pomidorami, warzywami, oliwkami, jabłkiem.
  2. Przygotowujemy sos: Blendujemy na gładką masę owoce, oliwę i wino.
  3. Polewamy warzywa przygotowane już na talerzu -sosem .
3.5.3208

Figlarnia (9) (1)

Podobne przepisy

  • Sałatka z ryżemSałatka z ryżem
  • Sałatka z kaszą pęczak/bulgurSałatka z kaszą pęczak/bulgur
  • Sos winegretSos winegret
  • Koktajl maliny + jagody + awokadoKoktajl maliny + jagody + awokado


2 komentarze

« Ciasteczka z ciecierzycy
Kalafior zapiekany z pomidorami »

Comments

  1. Patrycja Story says

    27 lipca 2017 at 16:59

    WOW wygląda pysznie <3

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Co robić w agroturystyce - o pobycie w Figlarnia + zniżka dla chętnych! - Patrycja Story pisze:
    29 lipca 2017 o 11:44

    […] albo można tylko jeść jak ktoś bardzo lubi bo o posiłkach to można by stworzyć tu osobny wpis – było tak pysznie! Ale o tym więcej napiszę Magda z @Apetyt na Zielone […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in