• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Banany / Mango Lassi w wersji wegańskiej

Banany Bezglutenowa Kokos Koktajle Kolacje Lato Mango Wegańska

Mango Lassi w wersji wegańskiej

DSC_0036

Wegańska wersja indyjskiego napoju przyrządzanego z jogurtu, wody, przypraw i mango. Spożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też od razu po przygotowaniu, w tej wersji jest też fantastyczny.

Najważniejsze w tym koktajlu to kardamon i dojrzałe mango. No to robimy 🙂

Mango Lassi w wersji wegańskiej
 
Drukuj
Czas przygotowania
3 min
Czas gotowania
Czas całkowity
3 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 400g mleczka kokosowego
  • dojrzałe mango
  • banan
  • ½ szklanki wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka kardamonu
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, ok. 1 minuta. Wysokie obroty.
  2. Wstawiamy do lodówki na ok 30 min.
3.5.3208

 

Podobne przepisy

  • Koktajl ananas+banan+mangoKoktajl ananas+banan+mango
  • Deser z owocami i nasionami chiaDeser z owocami i nasionami chia
  • Odchudzające smoothie jarmużoweOdchudzające smoothie jarmużowe
  • Sorbet truskawka + szpinakSorbet truskawka + szpinak


Leave a Comment

« Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg
Makaron z cukinią »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in