• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Awokado / Koktajl maliny + jagody + awokado

Awokado Bezglutenowa Koktajle Lato Maliny Wegetariańska

Koktajl maliny + jagody + awokado

DSC_0583

Jak jest tak gorąco to nie chce się jeść, ani gotować.

Najlepiej zrobić szybki koktajl i wypić go ze smakiem. Ja miałam zamrożone jagody i okazały się super dodatkiem, który schłodził koktajl, ale równie dobrze, można użyć świeżych i zamiast wody dodać szklankę lodu i efekt będzie ten sam.

Letni koktajl z winem, żeby wydobyć smaki. Spróbujcie 🙂

5.0 from 1 reviews
Koktajl maliny + jagody + awokado
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
Czas całkowity
5 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka jagód mrożonych
  • 1 awokado
  • ½ szklanki wina półsłodkiego różowego/białego
  • 2 łyżki miodu (najlepiej rzepakowego)
  • ½ szklanki wody
Wykonanie
  1. Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydobywamy miąższ.
  2. Maliny i jagody świeże płuczemy pod bieżącą wodą.
  3. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę ok 1 minuta.
Uwagi
Można użyć świeżych jagód zamiast mrożonych, tylko zamiast wody dodajemy szklankę lodu.
3.5.3208

 

DSC_0477

Podobne przepisy

  • Koktajl banan + maliny. BEZ CUKRU!Koktajl banan + maliny. BEZ CUKRU!
  • Orzeźwiająca lemoniada pietruszka+malinaOrzeźwiająca lemoniada pietruszka+malina
  • Proste ciasto z bitą śmietanąProste ciasto z bitą śmietaną
  • Koktajl kasza jaglana + ananas + banany + spirulina. Koktajl zdrowiaKoktajl kasza jaglana + ananas + banany + spirulina. Koktajl zdrowia


2 komentarze

« Młoda kapusta duszona w sosie pomidorowym
Dlaczego warto pić zielone koktajle »

Comments

  1. Sylwia says

    23 czerwca 2018 at 20:14

    Przepyszne – dziekuje za recepte!
    Natomiast wszystko eko i zdrowe wiec bola troche oczy patrzac na ta plastikowa slomke… 😉
    Pozdrawiam,
    S.

    Odpowiedz
    • Magda says

      24 czerwca 2018 at 01:20

      Słomka to ozdoba… Sama nie jestem zwolenniczką wszechobecnego plastiku, natomiast na zdjęciu wygląda to rekwizyt:)

      Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź Sylwia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in