Szparagi zielone, w sezonie smakują najlepiej. Warto korzystać póki są i smakują najlepiej 🙂
Szparagi z patelni z czosnkiem i aromatycznym rozmarynem. Fantastyczny smak na letnie śniadanie lub kolację 🙂
Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 1
Składniki
- pęczek szparagów zielonych
- 3 ząbki czosnku w łupinie
- 2 gałązki rozmarynu świeżego
- sól, pieprz do smaku
- papryka wędzona (może być ewentualnie słodka)
- oliwa
Wykonanie
- Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki (same się przełamią w odpowiednim miejscu).
- Szparagi suszymy ręcznikiem papierowym.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szparagi, czosnek, rozmaryn. Solimy i pieprzymy.
- Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.
- Szparagi posypujemy na koniec papryką wędzoną. Czosnek przeciskamy przez praskę i układamy na szparagach.
S m a c z n e g o 🙂
Fitsweet.me says
Prosty i na pewno pyszny sposób na szparagi
ilovetychy says
Byłem zachwycony że wyszukałem tę stronę w sieci. Chcę co najmniej dać lajka za twój trud. Jestem pod wrażeniem. Ja niewątpliwie będę polecał to miejsce i częściej odwiedzał by poczytać nowe rzeczy
forumwodamineralna says
Jestem bardziej niż zadowolony że wszedłem na tę stronę w sieci. Muszę co najmniej wyrazić uznanie za twoje działania . Jestem pod wrażeniem. Ja koniecznie będę rekomendował to miejsce i częściej wpadał by poczytać nowe artykuły Forum Woda Mineralna