• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Pory roku / Lato / Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem

Lato Śniadania Szparagi Wegańska

Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem

DSC_0396

Szparagi zielone, w sezonie smakują najlepiej. Warto korzystać póki są i smakują najlepiej 🙂

Szparagi z patelni z czosnkiem i aromatycznym rozmarynem. Fantastyczny smak na letnie śniadanie lub kolację 🙂

5.0 from 1 reviews
Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem
 
Drukuj
Czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
8 min
Czas całkowity
10 min
 
Ilość porcji: 1
Składniki
  • pęczek szparagów zielonych
  • 3 ząbki czosnku w łupinie
  • 2 gałązki rozmarynu świeżego
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka wędzona (może być ewentualnie słodka)
  • oliwa
Wykonanie
  1. Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki (same się przełamią w odpowiednim miejscu).
  2. Szparagi suszymy ręcznikiem papierowym.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szparagi, czosnek, rozmaryn. Solimy i pieprzymy.
  4. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.
  5. Szparagi posypujemy na koniec papryką wędzoną. Czosnek przeciskamy przez praskę i układamy na szparagach.
3.5.3208

S m a c z n e g o 🙂

Podobne przepisy

  • Makaron z zielonymi szparagamiMakaron z zielonymi szparagami
  • Młoda kapusta duszona w sosie pomidorowymMłoda kapusta duszona w sosie pomidorowym
  • Kalafior zapiekany z pomidoramiKalafior zapiekany z pomidorami
  • Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiemMakaron z sosem pomidorowym i szpinakiem


3 komentarze

« Wegetariańskie spaghetti bolognese
Ciasteczka z ciecierzycy »

Comments

  1. Fitsweet.me says

    9 czerwca 2017 at 10:57

    Prosty i na pewno pyszny sposób na szparagi

    Odpowiedz
  2. ilovetychy says

    8 listopada 2017 at 09:15

    Byłem zachwycony że wyszukałem tę stronę w sieci. Chcę co najmniej dać lajka za twój trud. Jestem pod wrażeniem. Ja niewątpliwie będę polecał to miejsce i częściej odwiedzał by poczytać nowe rzeczy

    Odpowiedz
  3. forumwodamineralna says

    28 listopada 2017 at 21:43

    Jestem bardziej niż zadowolony że wszedłem na tę stronę w sieci. Muszę co najmniej wyrazić uznanie za twoje działania . Jestem pod wrażeniem. Ja koniecznie będę rekomendował to miejsce i częściej wpadał by poczytać nowe artykuły Forum Woda Mineralna

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in