• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Awokado / Krem do chleba: czekolada + orzechy + awokado

Awokado Bezglutenowa Lato Orzechy Śniadania Wegetariańska

Krem do chleba: czekolada + orzechy + awokado

DSC_0042

Kremy czekoladowe które mamy w sklepie są reklamowane jako zdrowy posiłek na poranne śniadanie. To co jest w środku jest … zastanawiające. Skład nutelli to cukier (57%) i olej roślinny! Orzechy są, ale to zaledwie 13%. W tej sytuacji może warto zrobić swój krem czekoladowo-orzechowy. To zdrowy zamiennik, który dzieci pokochają. Nie używam do wykonania smarowidła ani masła ani oleju, aby krem zawierał tylko naturalne tłuszcze z orzechów czy awokado. To jest idealny posiłek na śniadanie. Z chlebem czy świeżą bułką… mniam. Wykonanie jest banalne, zajmuje chwilę, a my mamy pewność że dzieci jedzą to co dla nich najlepsze.
Przechowywać w lodówce.

Termin ważności ok. 4 dni.

Krem do chleba: czekolada+orzechy+awokado
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
Czas całkowity
10 min
 
Składniki
  • 2 dojrzałe awokado
  • 30g orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • 100g czekolady gorzkiej
Wykonanie
  1. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub na parze.
  2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
3.5.3208

DSC_0030

Podobne przepisy

  • Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM.Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM.
  • GUACAMOLEGUACAMOLE
  • QUESADILLA warzywna z sosem guacamoleQUESADILLA warzywna z sosem guacamole
  • Placuszki z serka wiejskiego z owocami suszonymi i orzechamiPlacuszki z serka wiejskiego z owocami suszonymi i orzechami


Leave a Comment

« Sorbet truskawka + liście rzodkiewki + mango
Koktajl banan + maliny. BEZ CUKRU! »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in