Propozycja grillowa na lato.
Dodatek idealny i bardzo szybki w przygotowaniu.
Wystarczy 15 minut i Twoja kolacja nabierze nowego charakteru 🙂
Grillowane warzywa
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Składniki
- 1 średnia zielona cukinia pokrojona w grubsze plastry
- 10 małych grzybów: pieczarki brązowe lub białe
- groszek cukrowy
- papryka czerowna
- ½ dużej cebuli pokrojonej w plasterki
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 1 łyżeczka soli morskiej lub przypraw do smaku
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu lub do smaku
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
Wykonanie
- Rozgrzej grill w piekarniku 230 stopni. (może być grill tradycyjny)
- Umieść wszystkie pokrojone warzywa w dużej misce.
- W małej misce lub miarce wymieszaj: oliwę, ocet i przyprawy.
- Skrop marynatą pokrojone warzywa. Marynować 10 minut w temperaturze pokojowej.
- Umieść wszystkie warzywa w piekarniku, lub na grillu.
- Grilluj 10 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, podrzucając kilka razy, aby zapewnić równomierne grillowanie.
- Przenieś na talerz i udekoruj świeżą natką pietruszki, szczypiorkiem.
Dodaj komentarz