Ta surówka zasmakuje od pierwszego wejrzenia.
Idealna do obiadu ale i do potraw z grilla.
Kapusta, ogórek , cebula typowo polskie składniki, które z pewnościa macie w domu.
Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Składniki
- ⅓ świeżej kapusty
- kilka ogórków kiszonych
- czerwona cebula
- 1 łyzka soku z cytryny
- sos:
- Olej 4 łyżki
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- sol i pieprz do smaku
Wykonanie
- Kapustę siekamy na drobno
- Ogórki kroimy w kostkę
- Cebulę kroimy albo w pióra, albo w kostke jak kto lubi.
- Składniki dajemy do miski z czego cebula powinna byc na górze. Polewamy sokiem z cytryny i chwile czekamy.
- Pzrygotowujemy sos w innej miseczce. Energicznie mieszając wszystkie składniki
- Dodajemy do pokroionych warzyw i mieszamy calość.
- Surówka najlepiej, aby chwilę postała przed podaniem.
- Smacznego.
Dodaj komentarz