Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • ⅓ świeżej kapusty
  • kilka ogórków kiszonych
  • czerwona cebula
  • 1 łyzka soku z cytryny
  • sos:
  • Olej 4 łyżki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sol i pieprz do smaku
Wykonanie
  1. Kapustę siekamy na drobno
  2. Ogórki kroimy w kostkę
  3. Cebulę kroimy albo w pióra, albo w kostke jak kto lubi.
  4. Składniki dajemy do miski z czego cebula powinna byc na górze. Polewamy sokiem z cytryny i chwile czekamy.
  5. Pzrygotowujemy sos w innej miseczce. Energicznie mieszając wszystkie składniki
  6. Dodajemy do pokroionych warzyw i mieszamy calość.
  7. Surówka najlepiej, aby chwilę postała przed podaniem.
  8. Smacznego.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/surowka-z-bialej-kapusty-i-ogorka-kiszonego/