Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- 176 g (1,6 dużej szt.) Marchew
- 104 g (8 łyżek) Kasza gryczana
- 192 g (3 szt.) Jaja kurze
- 16 g (2 łyżki) Mąka pełnoziarnista
- 2 łyżki - Nasiona słonecznika, dyni, chia, sezam lub
- siemię lniane
- 2 łyżki Olej
- 2 łyżki Natka pietruszki, świeża lub suszona
- Przyprawy
- Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Do kaszy dodaj słonecznik, startą na dużych oczkach marchewkę oraz posiekaną natkę pietruszki
- Wbij całe jajka i dosyp mąkę
- Całość dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli
- Dokładnie wymieszaj i smaż na niewielkiej ilości tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni z
- obu stron na rumiany kolor
- Podajemy z śmietaną
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/placki-z-kaszy-gryczanej-wg-ewy-chodakowskiej/
3.5.3208