• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Makaron ryżowy z warzywami. 15 minut!

Bezglutenowa Cukinia Makarony Marchew Obiad Papryka Wegańska Zima

Makaron ryżowy z warzywami. 15 minut!

DSC_0707

Kilka składników, kilka minut i mamy gotowe pożywne danie. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i 2-3 minuty jest on gotowy, dlatego to danie jest idealne na duży głód, kiedy nie mamy czasu.

Ja marchewkę pokroiłam maszynką do robienia makaronu z warzyw, dlatego są to delikatne paseczki.

Makaron ryżowy z warzywami
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
15 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 250g makaronu ryżowego
  • 2 papryki
  • 1 cukinia duża
  • marchewka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól do smaku
Wykonanie
  1. Paprykę, cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę w paseczki.
  2. Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym i wrzucamy pokrojone warzywa.
  3. Smażymy 5-10 minut i dodajemy zioła, sos sojowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Warzywa powinny być chrupkie.
  4. W międzyczasie przygotowujemy makaron i na koniec dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy.
  5. Solimy do smaku.
3.5.3208

DSC_0730

Podobne przepisy

  • Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiemMakaron z sosem pomidorowym i szpinakiem
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim styluMakaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowymMakaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym
  • Makaron z zielonymi szparagamiMakaron z zielonymi szparagami


3 komentarze

« Kotleciki z tofu i pieczarek
Ciasteczka marchewkowe »

Comments

  1. Barbara says

    12 lutego 2017 at 10:47

    Uwielbiam makaron z sosem sojowym, ale jeszcze nie robiłam go z makaronem ryżowym. Przepis chętnie wypróbuję. Pozdrawiam.

    Odpowiedz
  2. Dorota says

    12 lutego 2017 at 10:48

    Dla mnie bomba!

    Odpowiedz
  3. Agnieszka Kubacka says

    12 lutego 2017 at 11:49

    Istna wiosna na talerzu 🙂 P.s. Nigdy nie jadłam sosu sojowego, muszę się na niego w końcu skusić.

    Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź Barbara Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in