Koktajl wzmacniający odporność.
Kiedyś usłyszałam, nie pamiętam gdzie, że jedzenie jednego jabłka dziennie chroni przed infekcjami.
Powiem szczerze, że nie wiem ile w tym prawdy, ale prawdą jest to że moja rodzina nie choruje. Ostatnio antybiotyki brałam ponad 10 lat temu. Codziennie jem czosnek i cebulę w jakimś daniu- zupie, makaronie, burgerach itd… A jak mnie “bierze” przeziębienie robię sobie miksturę, którą wstawiam zresztą na fanpage – naturalny antybiotyk
Jednak nie każdy lubi taki czosnkowy czy cebulowy smak w miksturze do picia i ja też nie jem tego z wielką przyjemnością. Po prostu zatykam nos i wcinam 🙂
Wymyśliłam więc koktajl, który pije się dobrze, a jak dzieciom nadal nie smakuje zwiększ tylko ilość miodu, pomiń pieprz i będzie pycha 🙂
- 2 jabłka
- 1 pomarańcza
- 1 cytryna
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- 4 cm świeżego imbiru obranego
- 1 łyżka miodu gryczanego
- ½ szklanki wody
- Jabłka, pomarańczę i cytrynę obieramy .
- Owoce i imbir wrzucamy do blendera. Dodajemy pieprz, miód i wodę. Blendujemy około 1 minutę. Gotowe.
Mniam says
Mniam