• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Herbata rozgrzewająca imbir + cynamon + anyż

Bezglutenowa Koktajle Wegańska Zima

Herbata rozgrzewająca imbir + cynamon + anyż

herba5

Nadchodzą chłodne dni. Jesień w tym roku nie rozpieszcza.
Wieje, pada, zimno.
Najmilej jest usiąść z szklanką herbaty, kawałkiem jabłecznika i wprawić się w dobry nastrój. Dziś zrobiłam dla Was herbatę, która pachnie cynamonem, anyżem, pomarańczą. Jest też rozgrzewająca i intensywna w smaku.
Jestem pewna, że się w niej zakochacie.

Herbata rozgrzewająca imbir+cynamon+anyż
 
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
20 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • 1 litr herbaty czarnej
  • 3 plastry imbiru świeżego
  • laska cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 4 goździki
  • ½ cytryny pokrojonej na 4 części
  • plaster pomarańczy
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki amaretto lub rumu
Wykonanie
  1. Zaparzamy herbatę i czekamy około 5 minut aż będzie mocna.
  2. Wlewamy herbatę do garnuszka i dodajemy imbir, cynamon, anyż, goździki, cytrynę i pomarańczę.
  3. Gotujemy około 10 minut na małym ogniu.
  4. Na koniec gotowania dodajemy miód i alkohol.
  5. Przelewamy do szklanek.
  6. Delektujemy się smakiem 🙂
3.5.3208

herba2

Podobne przepisy

  • Koktajl wzmacniający odporność. Jabłka + cytryna + pomarańczaKoktajl wzmacniający odporność. Jabłka + cytryna + pomarańcza
  • Odchudzające smoothie jarmużoweOdchudzające smoothie jarmużowe
  • Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!
  • Koktajl pomarańczowo – cytrynowy. OrzeźwiającyKoktajl pomarańczowo – cytrynowy. Orzeźwiający


Leave a Comment

« Muffiny dyniowe z mąki pęłnoziarnistej
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowe zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in