Jakie to proste i pyszne.
Potrzebujesz brzoskwinie, trochę brendy, laska wanilii i 15 minut na przygotowanie tego deseru.
Wypróbuj… zobacz jakie to proste 🙂
Grillowane brzoskwinie z brandy
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 4
Składniki
- 6 dojrzałych brzoskwiń
- 50 ml brendy
- ½ pomarańczy
- laska wanilii
- 3 łyżki cukru
- 2 świeże liście laurowe
- kilka biszkoptów
Wykonanie
- Rozgrzej piekarnik z opcją grilla 240 stopni.
- Przekrój brzoskwinie na pół i umieść je w miseczce.
- Brzoskwinie skrop brandy, zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej i wyciśnij trochę soku pomarańczowego na brzoskwinie. Pomieszaj delikatnie.
- Przetnij wanilię na pół, zeskrob nasiona i dodaj do miski z cukrem, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
- Ułóż brzoskwinie na blaszce w jednej warstwie, przycięte stroną do góry.
- Posyp przygotowanym cukrem brzoskwinie, a następnie połóż liście laurowe i puste laski wanili.
- Umieść brzoskwinie w piekarniku na 5 do 6 minut lub do momentu, aż owoc będzie złoty i soki będą bulgotać.
- Rozłóż biszkopty, możesz kilka biszkoptów skruszyć i posypać.
Dodaj komentarz