Domowy antybiotyk, który postawi na nogi. Jak tylko zaczyna się choroba, przygotowuję tą miksturę i piję na wieczór, rano wstaję bez choroby. Koniecznie miksturę dodajcie do ulubionych, składniki masz w domu, wystarczy przygotować 🙂
Miód– znany z bakteriobójczych właściwości. Ponadto miód zawiera duże ilości mikroelementów: potas, chlor, fosfor, magnez, wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę.
Zalecam wybieranie Polskich miodów, najlepiej z sprawdzonego źródła, ponieważ zdarza się, że miody są podrabiane i dosładzane np. syropem fruktozowo-glukozowym. Najlepsze miody będą rodzime, z sprawdzonego źródła. Można dodać 3 łyżki miodu, zamiast 2.
Czosnek– właściwości i zastosowania nie trzeba przedstawiać. Silny, naturalny antybiotyk. Najlepiej czosnek przecisnąć przez praskę, żeby nie było grudek.
Pieprz cayenne- Ja używam trochę mniej niż w przepisie, bo na te proporcje wystarczy odrobina, też zadziała 🙂 Ten składnik rozgrzeje i ma bardzo pozytywne działanie na układ odpornościowy.
Pieprz cayenne, cynamon i imbir mimo wszystko polecam w proszku, konsystencja będzie gładsza i lepiej się ją pije.
Można miksturę wypić na raz np. na noc, co spowoduje, że nas rozgrzeje, lub pić w ciągu dnia, rozkładając picie na cały dzień.
Grafika: źródło nieznane
Dodaj komentarz