• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Zdrowie / Jak zachować przeciwnowotworowe właściwości brokułów

Zdrowie

Jak zachować przeciwnowotworowe właściwości brokułów

WAŻNY TEMAT  
Wielu z nas źle gotuje brokuły, przez co tracą one swoje właściwości antyrakowe!

Ten wpis powie Ci jak gotować brokuły i inne warzywa kapustne* i cieszyć się z tego co daje natura!!!

Jak spożywać brokuły, aby nie utracił on swoich wartości?  
Masz 3 różne sposoby:
 Jedź brokuły na surowo.

lub
 40 minut przed gotowaniem- pokrój brokuł i go odłóż niech spokojnie poczeka 

lub
 Dodaj do gotujących się brokułów -1/2 łyżeczki sproszkowanej gorczycy. Dodatkowo podając na stole dodaj 1/2 łyżeczki gorczycy na brokuły.

*brukselka, jarmuż, kalafior, kapusta.

21175457_1664438613629643_1585046188_n

 

Materiał przygotowany na podstawie: Fakty dla zdrowia

Podobne przepisy

  • Co Cię ukąsiło – sprawdź!Co Cię ukąsiło – sprawdź!
  • Dlaczego warto pić zielone koktajleDlaczego warto pić zielone koktajle
  • Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonegoSurówka z białej kapusty i ogórka kiszonego
  • Jak się zabezpieczyć przed koronawirusemJak się zabezpieczyć przed koronawirusem


Leave a Comment

« Kalafior zapiekany z pomidorami
Naturalny antybiotyk z domowej apteczki »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 · Apetyt na zielone

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in