• Kontakt
  • O mnie
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Apetyt na zielone

Zdrowo jem i gotuję

  • Home
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Kolacje
    • Koktajle
    • Makarony
    • Sałatki
  • Dieta
    • Wegetariańska
    • Wegańska
    • Bezglutenowa
  • Pory roku
    • Wiosna
    • Lato
    • Jesień
    • Zima
  • Zdrowie
  • Ciekawostki
You are here: Home / Dieta / Bezglutenowa / Jajecznica z szpinakiem i cebulą

Bezglutenowa Lato Pomidory Śniadania Szpinak Wegetariańska Wiosna

Jajecznica z szpinakiem i cebulą

DSC_0052

Jedna z najlepszych jajecznic jakie jadłam i wyszła zupełnie przypadkiem, bo miałbyć omlet, natomiast nowa patelnia Philipiak którą testuję zupełnie się nie sprawdza (zresztą oprócz mięsa którego nie jem nie sprawdza się do niczego).

Ale na ten temat napisze osobny artykuł.

Dlatego z omleta zrobiłam jajecznicę … ale za to wyborną 🙂 Można zamiast chrzanu dodać czosnek, ale polecam Wam zrobić z chrzanem i zobaczyć jaki jest efekt końcowy.

Smacznego 🙂

Jajecznica z szpinakiem i cebulą
 
Drukuj
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
10 min
Czas całkowity
15 min
 
Ilość porcji: 2
Składniki
  • garść świeżego szpinaku - pokrojony w paski
  • ½ cebuli - pokrojona w kostkę
  • łyżka oleju
  • 3 jajka
  • 5 łyżek mleka (u mnie roślinne)
  • ½ łyżeczki chrzanu sproszkowanego
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy szpinak, cebulę i papryczkę chili - smażymy aż do miękkości ok 3-4 minuty.
  2. W osobnej miseczce przygotowujemy jajka z mlekiem i przyprawami. Mieszamy widelcem do połączenia składników.
  3. Szpinak z cebulą dodajemy do jajek, mieszamy i wylewamy z powrotem na patelnie.
  4. Smażymy aż do momentu kiedy jaja się zetkną i będą gotowe.
  5. Podajemy z chlebem i pomidorkami koktajlowymi.
3.5.3208

 

Podobne przepisy

  • Omlet z szpinakiem i pomidorkamiOmlet z szpinakiem i pomidorkami
  • Omlet na słodko, bezglutenowy.Omlet na słodko, bezglutenowy.
  • Makaron z zielonymi szparagamiMakaron z zielonymi szparagami
  • Jajecznica z oscypkiemJajecznica z oscypkiem


1 Comment

« Zdrowe kakao
Omlet z szpinakiem i pomidorkami »

Trackbacks

  1. Omlet z szpinakiem i pomidorkami pisze:
    24 kwietnia 2018 o 13:45

    […] Wam ostatnio, że wymyśliłam omlet, ale mi nie wyszedł i zrobiłam jajecznicę  LINK ( jak się okazało też smaczną […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Rate this recipe:  

Wyszukaj przepis

Facebook

Dodaj swój adres e-mail, a w zamian otrzymasz moje autorskie przepisy

TOP 5

  • Meksykańska tortilla czyli wege burrito
  • Pasztet z ciecierzycy. Wegański. Szybki. Pyszny
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg – WERSJA Thermomix
  • Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
  • Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg

Tagi

bakalie banan banany bezglutenowa cebula ciasto ciecierzyca cukinia cytryna deser do chleba fit grzyby imbir jaja kapusta kokos koktajl lato makaron maliny marchew miód na słodko obiad ogórek orzechy papryka pietruszka pomarańcza pomidory por sałatka seler naciowy sezam soczewica tofu truskawki wegańska wege zdrowie ziemniaki zioła zupa śniadanie
przepisy kulinarne Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków myTaste.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2021 · Apetyt na zielone

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in