Jajecznica z szpinakiem i cebulą
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • garść świeżego szpinaku - pokrojony w paski
  • ½ cebuli - pokrojona w kostkę
  • łyżka oleju
  • 3 jajka
  • 5 łyżek mleka (u mnie roślinne)
  • ½ łyżeczki chrzanu sproszkowanego
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy szpinak, cebulę i papryczkę chili - smażymy aż do miękkości ok 3-4 minuty.
  2. W osobnej miseczce przygotowujemy jajka z mlekiem i przyprawami. Mieszamy widelcem do połączenia składników.
  3. Szpinak z cebulą dodajemy do jajek, mieszamy i wylewamy z powrotem na patelnie.
  4. Smażymy aż do momentu kiedy jaja się zetkną i będą gotowe.
  5. Podajemy z chlebem i pomidorkami koktajlowymi.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/jajecznica-z-szpinakiem-i-cebula/