Jajecznica z szpinakiem i cebulą
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- garść świeżego szpinaku - pokrojony w paski
- ½ cebuli - pokrojona w kostkę
- łyżka oleju
- 3 jajka
- 5 łyżek mleka (u mnie roślinne)
- ½ łyżeczki chrzanu sproszkowanego
- sól
- pieprz
- Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy szpinak, cebulę i papryczkę chili - smażymy aż do miękkości ok 3-4 minuty.
- W osobnej miseczce przygotowujemy jajka z mlekiem i przyprawami. Mieszamy widelcem do połączenia składników.
- Szpinak z cebulą dodajemy do jajek, mieszamy i wylewamy z powrotem na patelnie.
- Smażymy aż do momentu kiedy jaja się zetkną i będą gotowe.
- Podajemy z chlebem i pomidorkami koktajlowymi.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/jajecznica-z-szpinakiem-i-cebula/
3.5.3208