Jedna z najlepszych jajecznic jakie jadłam i wyszła zupełnie przypadkiem, bo miałbyć omlet, natomiast nowa patelnia Philipiak którą testuję zupełnie się nie sprawdza (zresztą oprócz mięsa którego nie jem nie sprawdza się do niczego).
Ale na ten temat napisze osobny artykuł.
Dlatego z omleta zrobiłam jajecznicę … ale za to wyborną 🙂 Można zamiast chrzanu dodać czosnek, ale polecam Wam zrobić z chrzanem i zobaczyć jaki jest efekt końcowy.
Smacznego 🙂
Jajecznica z szpinakiem i cebulą
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 2
Składniki
- garść świeżego szpinaku - pokrojony w paski
- ½ cebuli - pokrojona w kostkę
- łyżka oleju
- 3 jajka
- 5 łyżek mleka (u mnie roślinne)
- ½ łyżeczki chrzanu sproszkowanego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy szpinak, cebulę i papryczkę chili - smażymy aż do miękkości ok 3-4 minuty.
- W osobnej miseczce przygotowujemy jajka z mlekiem i przyprawami. Mieszamy widelcem do połączenia składników.
- Szpinak z cebulą dodajemy do jajek, mieszamy i wylewamy z powrotem na patelnie.
- Smażymy aż do momentu kiedy jaja się zetkną i będą gotowe.
- Podajemy z chlebem i pomidorkami koktajlowymi.
[…] Wam ostatnio, że wymyśliłam omlet, ale mi nie wyszedł i zrobiłam jajecznicę LINK ( jak się okazało też smaczną […]