Za oknem jeszcze zimno, ale przyroda zaczyna budzić się do życia. Sałatka wiosenna z dużą ilością koperku to taki powiew świeżości w jeszcze chłodne dni.
Kaszę pęczak można zastąpić kaszą bulgur. Jedna i druga sprawdza się znakomicie.
Sałatka z kaszą pęczak/bulgur
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 2
Składniki
- 1 szklanka kaszy pęczak lub kaszy bulgur
- 2 ogórki kiszone
- 1 papryka czerwona
- ⅓ opakowania sera feta
- 1 łyżka majonezu
- pęczek koperku
- pieprz, sól
Wykonanie
- Kaszę gotujemy z przepisu na opakowaniu.
- Do wystudzonej kaszy dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, ser feta, posiekany koperek i majonez.
- Mieszamy delikatnie i doprawiamy do smaku.
Dodaj komentarz