Kuracja antypasożytnicza na wszystkie rodzaje pasożytów ludzkich
Kuracja antypasożytnicza na wszystkie rodzaje pasożytów ludzkich
Kurki od czasów starożytnych były szeroko stosowane w medycynie ludowej jako środek, który polepsza pracę wątroby, narządu wzroku, łagodzi zapalenie spojówek, podwyższa odporność na choroby infekcyjne i jest niezastąpiony w likwidacji robaków ludzkich każdego gatunku*
Hitinmannoza i kwas trametonolinowy to są dwa składniki, które skutecznie zwalczają robaki, poza tym posiadają witaminy: A, E, C, PP, D2, B1, B2, minerały: wapń, magnez, sód, potas, fosfor, chlor, siarka, żelazo, mangan, fluor, a szczególnie dużo miedzi i cynku.
Jest jeszcze jedna dobra wiadomość kurki mają na 100g tylko 19 kalorii 🙂
Hitinmannoza i kwas trametonolinowy (główni „zabójcy”) są wrażliwe na ciepło (powyżej 50 stopni) jak również sól, dlatego kurki, aby nie straciły wartości odżywczych spożywamy na surowo.
Jednym ze sposobów jest ususzenie i zmiksowanie, proszek możemy wykorzystać jako dodatek do potraw należy oczywiście pamiętać, aby były to potrawy zimne, albo tylko delikatnie ciepłe.
Sposób przygotowania:
- 1 kg kurek myjemy i czyścimy z ziemi.
- Układamy je na blaszce na papierze i suszymy ok 3 dni albo możemy ususzyć w piekarniku 50 stopni, delikatnie uchylony. Suszymy do momentu kiedy kurki są wyschnięte na wiór.
- Kurki miksujemy w młynku, ja zmieniłam w thermomix.
- Używamy nie więcej niż 2 łyżeczki dziennie.
źródło :
*http://sekrety-zdrowia.org/
Michał Tombak
Uwielbiam jajecznice z kursami ale o ich właściwościach nie słyszałam.
Iście wspaniała wiadomość dla miłośników kurek (w tym mnie). Niesamowite, że tak niskokaloryczny produkt jest tak bogaty w cenne składniki. Mam nadzieję, że w jajecznicy lub makaronie nadal zachowują swoje właściwości. Zrobiłaś mi smaka na kurki 🙂
Muszę rozejrzeć sie za kurkami na zakupach 🙂
Takie male zlotka a takie zdrowe. Pamietam jak babcia zbierała je i robiła z nimi sos. Tak smak maja wyśmienity